2010. január 15., péntek

A szemöldökről mindent


A szemöldök keretet ad a szemnek és az egész arc megjelenésére hatással van, így megéri vele foglalkozni. Egy rosszul kiszedett szemöldök tönkre teheti a megjelenésedet, nézd csak meg szegény Mona Lisát, milyen furcsán fest az arca szemöldök nélkül. :-)
De ha láttál asszimetrikusan, vagy túl vékonyan kiszedett, esetleg rosszul tetovált szemöldököt, akkor pontosan tudod, miről beszélek.
A legegyszerűbb megoldás, ha a kozmetikusodra bízod magad (ők nem szokták elrontani), de egy kis gyakorlással otthon is könnyen rendbentarthatoda szemöldököd, teljesen ingyen.
AZ alapok.

Mit ne csinálj:

  • Ne szedd túl vékonyra - ezt úgy kerülheted el, ha a vastagabbik feléről kezded ritkítani, így nem fordulhat elő, hogy túl vékony a vége, és ahhoz kell igazítanod.
  • Ne tépkedj ész nélkü,l mert lehet, hogy nem nő már vissza többé.

És amit tegyél:

  • Felváltva igazítsd mindkét szemöldököd, egyszerre csak pár szálat szedj ki, majd térj át a másikra, így elkerülheted, hogy az egyiket túlságosan kiszeded, és hozzá kell szedni a másikat. Folyamatosan ellenőrid az eredményt a tükörben

Hoztam egy képet, mely nagyon jól bemutatja, hogyan igazítsd a szemöldököd a saját szemformádhoz. Mivel itt a saját arcod arányait használod, pontosan illeni fog hozzád akész szemöldök.

Szükséged lesz egy hosszú ceruzára, vagy ecsetre, egy fehér szemceruzára, és a csipeszre.

A ceruzát illeszd az orrcimpád mellé függőlegesen úgy, hogy a belső szemzugod mellet haladjon föl egyenesen. Itt kéne kezdődnie a szemöldöködnek. Jelöld meg ezt a pontot,

Forgasd el a ceruzát úgy, hogy a külső szemzugodat érintse, itt kéne végződni a szemöldöködnek. Ezt is jelöld meg.

Az íriszed külső oldalához illeszd a ceruzát, ez megmutatja, hol legyen a szemöldököd ívének maximuma. Ezt is rajzold be. :-)

A pontok alapján most már meg tudod rajzolni az ideális ívet a fehér ceruzával. Azt itt, illetve alatta elhelyezkedő szálakat kell kitépned. Figyelj, hogy a két szeöldököd  amennyire lehet szimetrikus legyen.





Ha profi vagy gyantázhatsz is (én picire vágott hideggyanta csíkokat használok erre a célra, de nagyon oda kell figyelni rá), de ez csak akkor szükséges, ha nagyon sok szőrszáltól szertnél megszabadulni.

A túl hosszú szálak végét kisollóval vágd le. Ehhez elöször is pici kefével igazítsd formára a szemöldököd,majd a kilógó szálvégeket távolítsd el.


Remélem hasznosnak találjátok ezt a bejegyzést, ha kérdésetek, megjegyzésetek lenne ezzel  kapcsolatban, akkor hadjatok egy kommentet. Köszönöm.

Jövő héttől kissé komolyabb vizekre evezünk, visszakanyarodunk az önértékeléshez, és a női testképzavarokról fogok írni nektek.  Figyeljetek, érdekes lesz!


De addig is boldog hétvégét - már ami még hátravan - itt a mai polyvore adag!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails